Καλώς Ήρθατε

Οργάνωση Μνημόσυνων Τελετών

Το μνημόσυνο σύμφωνα με τις θρησκευτικές μας παραδόσεις είναι ένα πολύ σημαντικό μυστήριο που τελείται εις μνήμη και υπέρ αναπαύσεως του εκλιπόντος.
Το θρησκευτικό μνημόσυνο έχει δύο μορφές. Είτε ψάλλετε τρισάγιο στον τάφο του νεκρού είτε ψάλλετε επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία μετά τη λειτουργία. Τρισάγιο γίνεται στο τριήμερο (τριήμερα) και στις εννιά ημέρες (εννιάμερα) από την απώλεια του προσώπου, ενώ επιμνημόσυνη δέηση ψάλλετε στις σαράντα ημέρες (σαρανταήμερο), στους τρεις μήνες (τρίμηνα), στους έξι μήνες (εξάμηνα) και στο χρόνο (ετήσιο)τρία χρόνια (τριετές) από την κηδεία.
Ως προς την κοινωνική του υπόσταση το μνημόσυνο είναι εξίσου σημαντικό, καθώς έτσι προκύπτει η ευκαιρία σε φίλους και συγγενείς ακόμα και σε όσους δεν παρευρέθησαν στην κηδεία, να τιμήσουν τη μνήμη του εκλιπόντος/σης. Τα κύρια μνημόσυνα που είθισται να τελούνται σε ευρύτερο κοινωνικό κύκλο, είναι αυτά των 40 ημερών, του 1 χρόνου και των 3 χρόνων από την τέλεση της κηδείας.
[/column] [/row]

•Διευθετούμε την ώρα, ημέρα και την τοποθεσία (Κοιμητήριο ή Ενορία).

•Παραγγέλνουμε το δίσκο με τα κόλλυβα, προσφέροντας μεγάλη ποικιλία σχεδίων ή ακόμα και μία εικαστική διακόσμηση ανάλογη των προτιμήσεών σας.

blog
blog

•Αναγγέλλουμε το γεγονός του μνημόσυνου σε εφημερίδες.

•Θυροκολλούμε τα μνημόσυνα αγγελτήρια στην οικία σας και όπου αλλού είναι επιθυμητό.

•Αναλαμβάνουμε τη διακόσμηση της εκκλησίας και του τάφου με όμορφες και ποιοτικές ανθοσυνθέσεις.

•Το εξειδικευμένο μας προσωπικό θα αναλάβει το σερβίρισμα του κόλλυβου στους καλεσμένους σας.

blog